Beste Vini Amici leden,

We blikken alweer terug op een schitterende en boeiende avond in wijngilde Vini Amici. Onder de kundige leiding van meester vinoloog Georges De Smaele maakten we kennis met het wijnland Portugal.
De “weetje datjes” werden door hem vlotjes aan elkaar gebabbeld. Hij kon daarbij evenwel zijn Gentse achtergrond niet verloochenen, wat ook gesmaakt werd bij onze leden. We kregen enkele bijzondere Portugese wijntjes te proeven met hun druifjes zoals: Alvarinho, Touriga Nacional, Bical, Arinto, enz..

De wijnen werden stuk per stuk deskundig besproken en van commentaar voorzien door de diverse tafelwoordvoerders. Dit resulteerde immers uit een ernstig tafeloverleg. Chapeau aan de Vini Amici-leden! Als je weet dat bepaalde wijnclubs daar soms jaren over doen. De slides van de Portugalavond staan ter beschikking op de website voor de leden.  Om dit te raadplegen dien je eerst in te loggen.

Met een verbeterde tafelopstelling verliep deze degustatie vrijwel vlekkeloos op enkele scherven na. Toekomstgeluk? We kijken uit naar de volgende presentatie “St Emilion en zijn satellieten” op 24 januari 2014. Intussen tijd is het bestuur al druk doende om het programma voor 2014 – 2015 klaar te stomen. De leden hebben dan uiteraard voorrang van inschrijving.

Login voor leden

Het aantal inlog pogingen is beperkt. Ben je je wachtwoord vergeten of ben je niet meer zeker, druk dan op 'wachtwoord vergeten ? '

Lid worden

Het lidgeld bedraagt 140 euro voor 6 professioneel begeleide degustaties (7 tot 8 wijnen per avond) . Deze degustaties gaan steeds door op een vrijdagavond in de Vrije Basisschool in De Pinte. Kan je op een bepaalde degustatie niet aanwezig zijn, dan kan je je laten vervangen door iemand anders. Zodoende kan hij of zij ook eens kennismaken met onze commanderij.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.