Blinddegustatie  2020

 Blinddegustatie

 

Net zoals vorig jaar organiseren we terug een blinddegustatie. Het is de ideale gelegenheid om eens een oordeel te vellen over een wijn zonder reeds een vooroordeel te hebben. 

Hoe zit het concept in elkaar ?
Dit jaar zal onze wijnmeester 8 wijnen voorstellen, allemaal monoc√©pages. Het thema dit jaar is 'Het is niet altijd wat je denkt, maar ... soms ook wel'  Gezien de positieve reacties vorig jaar opteren we terug voor multiple choice vragen. Je dient per wijn de keuze te maken tussen 3 druiven en tussen 3 landen. Omdat jullie zich zouden kunnen voorbereiden geven we alvast de lijst van mogelijke druiven. 
Hiermee gewapend gaan we in teamverband (2 tot 4 personen) op ontdekkingstocht. Kunnen we achterhalen welke druif we proeven en misschien kunnen we er een land aan koppelen ?  Als team kan je zelf kiezen of je al dan niet wil deelnemen aan de wedstrijd. Doe je liever mee om gewoon eens blind te proeven, dan is dat prima ! 

We zullen 8 druiven proeven uit volgende lijst :

Albarigno, Chardonnay, Chenin, Colombard, Fiano, Glera, Malbec, Merlot, Nebiolo, Pinot Blanc , Pinot Noir, Riesling, Rousanne, Sauvignon blanc, Sangiovese, Spatburgunder, Syrah, Tinta de Torro, Zweigelt.

Hoe doe je mee ?
Je kan meedoen als team van min 2 tot max 4 personen (niet-leden zijn ook welkom). Kan je geen team samenstellen, geen enkel probleem, je kan ook individueel inschrijven en op de avond zelf wordt er met de individuele inschrijvingen teams samengesteld. Of je al dan niet wenst mee te doen aan de wedstrijd kan je de avond zelf nog bepalen. Maar de winnaars zullen zeker hun inschrijvingsgeld terugverdienen.

De blinddegustatie zal doorgaan op vrijdagavond 7 februari. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar vini.amici.wijnmeester@gmail.com met vermelding van je groepsnaam en namen van de deelnemers. Je inschrijving is pas definitief na storting van het het inschrijvingsgeld (terug slechts 10 euro per persoon) op rekening BE86 6719 3924 8950. Individueel inschrijven kan dus ook.

Wie vorig jaar deelnam zal het beamen, het is boeiend en verrassend. Het is een leuk moment om zelf je wijnkennis eens te toetsen en, indien je wil, in team misschien een prijs weg te kapen. En laat je niet afschrikken , zelfs de beste wijnkenners slaan de bal soms mis.

Wees er snel bij , de inschrijvingen worden beperkt tot 26 deelnemers !

Login voor leden

Het aantal inlog pogingen is beperkt. Ben je je wachtwoord vergeten of ben je niet meer zeker, druk dan op 'wachtwoord vergeten ? '

Lid worden

Het lidgeld bedraagt 140 euro voor 6 professioneel begeleide degustaties (7 tot 8 wijnen per avond) . Deze degustaties gaan steeds door op een vrijdagavond in de Vrije Basisschool in De Pinte. Kan je op een bepaalde degustatie niet aanwezig zijn, dan kan je je laten vervangen door iemand anders. Zodoende kan hij of zij ook eens kennismaken met onze commanderij.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.