Beste Vini Amici leden,

Ondertussen hebben we al onze derde degustatie achter de rug.  Deze keer werd de presentatie gegeven door onze eigen voorzitter Bart. We kregen de mogelijkheid St Emilion te ontdekken , alhoewel … wie had dat nog niet gedronken …, en te vergelijken met de satellieten Montagne, Lussac en Puisseguin.  Daarnaast kwamen ook de karakteristieken van de druiven aan bod alsook enkele wijnweetjes om onze wijnkennis verder aan te scherpen. Als afsluiter kregen we een blinde vergelijking tussen een grand cru en grand cru classé.

 

We kunnen terugblikken op een geslaagde avond, maar we keken ook reeds naar de toekomst toe. Want het programma voor 2014 – 2015 werd aangekondigd.  Hierin worden volgende degustaties voorzien :  champagne versus schuimwijn, Riesling, wijnen uit België, Zuid-Frankrijk, Kroatië-Bulgarije en Zuid-Afrika.
Een programma dat reeds door verschillende leden positief werd onthaald. De data van deze degustaties worden nog vastgelegd en later medegedeeld. We willen er nogmaals de aandacht op vestigen dat wanneer een lid niet kan deelnemen hij zich door iemand anders kan laten vervangen.

De volledige powerpoint van de St Emilion degustatie staat reeds ter beschikking op de website voor jullie als lid (na inloggen) en jullie kunnen hierover ook nog van mening uitwisselen op onze blog.

 

 

LOGIN VOOR LEDEN